11 april 2009

Det där med points

Ska jag nu vara helt ärlig så kan jag ju fortsätta med att säga att jag ibland äter alldeles för lite. Det är dumt. Jag har 20 points om dagen, i torsdags (som ändå varade i ett helt dygn pga första jobbnatten) så fick jagbara i mig mellan 13-15 points. Och jag menar inte att jag går hungrig, det fixar jag inte - men jag drygar ut tiden mellan målen med frukt (som ju är noll points) och äter ganska mycket soppa (som är mellan noll och 2 points beroende på vad jag har i).
Jag VET att detta inte är någon bra idé eftersom jag inte tänker leva så när jag nått målvikten och för att soppa på något vis inte ger samma tillfredsställelse som en riktig middag ger. Som exempel - torsdagskvällen åt jag soppa innan jobb och sen även på jobb, jag va mätt men inte nöjd utan ville äta mer vilket innebar att hela natten va en kamp med mig själv (ingen kul kamp när skåpen är fulla med gottigheter dessutom). Igår kväll (fredag) var jag däremot hos föräldrarna och åt grillat, fläskfilé som man kan räkna duoval på samt sallad och yoghurtdressing (hoppade helt över den köpta potatissalladen) - inte så många points men redigt mätt och jag har hållt mig från skåpen inatt undantaget frukt och en liten rökt laxbit. Vågen kanske blir högre dagen efter pga köttet men i det stora hela mår jag bättre och är mer nöjd när jag äter riktig mat vilket jag ju ska göra sen också (tänker för tusan inte leva på soppa!). Jag tänker inte sluta med soppa, men jag VET ju att soppa är bäst som kompliment när man fyllt resten av kvoten med annat, inte som ett sätt att inte ens äta alla sina points. Så skäms skäms på mig - jag vet bättre och ska tänka efter i fortsättningen. Jag vet ju också att det lite beror på det faktum att jag varit förkyld i en vecka och inte kunnat träna - OCH även hetsen efter 7:an på vågen - som låg bakom sopporna (och som inte tog mig dit i alla fall), men jag ska luta hetsa - vågen kommer att ticka ner dit så småningom.

En annan sak som är ganska rolig - jag har blivit medbjuden på bröllop till pojkvännens barndomskompis den 16e maj. 5 veckor. 5 kilo?? =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar